Facebook

"Programiranje za zene"

rgkv2Posle Beograda I Novog Sada u Kraljevu 18. i 19. juna održaće se radionica Rails Girls Kraljevo.Kroz dvodnevnu radionicu imaćete priliku da se upoznate sa osnovama web programiranja koristeći programski jezik Ruby.Uz mentorski tim koji je uvek tu da podeli znanje i odgovori na sva pitanja. Polaznice ove radionice će pomoću Ruby programskog jezika stvoriti svoju prvu web aplikaciju.

 

Šta je Rails Girls Kraljevo?

Rails Girls Kraljevo je deo globalne inicijative koja ima za cilj da približi IT svet ženama i osnaži njihovo interesovanje za aktivnu izgradnju web-a. Ruby on Rails je platforma uz pomoć koje se web aplikacije mogu brzo razvijati, a zasnovana je na programskom jeziku Ruby.

rgkv

 

 

 

Ucestvovanje tima "NVO Plave senke" na radionici "Rails Girls Nis"

Rails Girls radionica po prvi put u Nišu! :) 

IT industrija je poznata po dinamičnom rastu i stalnoj potrebi za novim kreativnim snagama, kao i manjoj zastupljenosti žena u istoj. Zbog toga postoji Rails Girls kao globalna volonterska akcija sa ciljem da što većem broju žena predstavi i približi programiranje kroz jedan od najlakših i najpopularnijih programskih jezika - Ruby. U Srbiji su do sada uspešno organizovane brojne radionice u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu, a sada konačno i u Nišu.

 U subotu i nedelju, 11. i 12. Marta 2017, u kreativnom prostoru Deli, održana je prva Rails Girls radionica u Nišu. Trideset devojaka i žena dobilo je priliku da se upozna sa osnovama web programiranja i Ruby programskim jezikom. U tome su im nesebično pomogli mentori: Marija Velickovic, Nenad Kitanovic, Иван Бишевац , Nenad Milenkovic- NVO "Plave senke " , Stevan RadoičićFilip Jovanovici Dušan Kitić, od kojih su neki došli i iz drugih gradova kako bi podelili svoje znanje i pomogli devojkama u učenju.

rgnis